Haber

Uluslararası Kafkasya Derneği’nden Manyas Kaymakamı Koray Çelik plaketle

Balıkesir’in Manyas Kaymakamı Koray Çelik’e Kafkas komutanı Berzeg’in mozolesinin yapımında katkılarından dolayı Uluslararası Kafkas Derneği tarafından plaket verildi.

Manyas Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara Etimesgut Korkut Çet Kültür ve Sanat Merkezi’nde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ödül töreninde Çelik, Kafkas komutanı Hacı Berzeg’in türbesinin Manyas’ın kırsal Tepecik İlçesi’nde 2019’da yapılmasına hassasiyet gösterdi. televizyon kategorisi. ve çalışma için bir plaket verildi.

Çelik, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Şehit babamızla birlikte Tepecik Mahallesi’ndeki şehidimizin kabrini ziyaretten dönerken yan tarafta duran bir mezar gördük. Büyük Çerkez komutan Hacı Grandug Berzeg’e ait olduğunu tespit ettik. Ben Çerkez değilim, yok. Bir milletin acısını anlamak için o milletten olmak lazım.Yücel Yılmaz başkanımız ve Orhanlı derneğimizdir.Başkanımız Mehmet Aydemir ile oturup neler yapabiliriz istişare ettik. Komutanımızın türbesini yaptırdık. Beni bu ödüle layık gördükleri için Oğuz Berk başkanıma ve bana emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Törende Çelik’e Ender Yamaç tarafından kalp ve plaket takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu