Haber

Elektrikli araç şarj istasyonlarına erişim sorununun ortadan kaldırılması

Elektrikli araç satışları her geçen gün artarken, yeterli sayıda şarj istasyonunun olmamasının satışları aksatabileceği öngörülüyor. Ulaşım ve elektrik segmentlerinin yeşil dönüşümünde kilit rol oynamayı hedefleyen Geta Charge, halka açık veya özel alanlardaki şarj istasyonları ile elektrikli araç sahiplerine güneş veya rüzgar enerjisine erişim imkanı sunuyor. Şirket, 2023 sonuna kadar 200, 2030 yılına kadar da 1.500 istasyon kurmayı hedefliyor.

Her gün yollarda bulunan milyonlarca araç çevreye ve insan sağlığına zarar vermektedir. Motorlu taşıtların egzozlarından salınan karbondioksit ve karbon monoksit gibi zehirli kirleticiler atmosferdeki diğer kimyasallarla reaksiyona girerek doğayı olumsuz etkileyerek iklim krizini tetikliyor. Amerikan Çevre Koruma Ajansı EPA’nın araştırmasına göre, dünya genelinde hızla büyüyen şehirlerde hava kirliliğinin %90’ını otomobiller oluşturuyor ve tipik bir binek otomobil yılda yaklaşık 4,6 metrik ton karbondioksit salıyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen çevreye duyarlı vatandaşlar elektrikli araçlara geçerek sürdürülebilir bir yaşamın inşasına katkı sağlıyor. PwC’nin Stratejisi ile birlikte küresel ölçekte hazırladığı Elektrikli Araç Satışları İncelemesine göre, elektrikli araç satışlarının yılın ilk yarısında küresel ölçekte %81, Türkiye’de ise %154 arttığı ortaya çıktı. geçen yıl. Bu araçların ülkemizdeki pazar payı yüzde 8’e ulaşırken gözler yılsonu rakamlarına çevrildi.

Geta Charge Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Kocaoğlu, ülkemizdeki elektrikli araç sahiplerinin seyahatini kolaylaştırmayı ve elektrikli araçlar için kurdukları hızlı şarj cihazları ile şehir içi ve şehirlerde elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmayı planladıklarını belirtti. şehirlerin ortasındaki yollarda. paket güç kaynakları kritik öneme sahiptir. Ama artık iktidarda değişim ve dönüşüm çağının başındayız. Bu noktada elektrikli araçlar dönüşümün en değerli parçalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu dönüşümün modülü ve hızlandırıcısı olma vizyonumuzla şarj şebekesi işletme ruhsatımızı aldık. Misyonumuz, elektrikli araç kullanıcılarının menzil telaşını ortadan kaldırarak hem günlük hayatlarında hem de seyahatlerinde şarj istasyonlarına ulaşımlarını kolaylaştırmaktır. Çevre üzerindeki olumsuz etkimizi azaltmanın yeni yollarını arıyor ve operasyonlarımızın sürdürülebilir olması için iş ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz.”

Şarj cihazları %100 yenilenebilir kaynaklarla çalışır

Mehmet Kocaoğlu, Elektrikli Ulaşım Platformu tarafından kamuoyuna açıklanan bilgilere göre, Avrupa ülkelerinde elektrikli araçlara olan talebin 2025 yılına kadar içten yanmalı motorlu binek araçları geçmesinin beklendiğini belirterek, 2035 yılına kadar otomotiv pazarlarının tamamen elektrikli araçlar. üçte ikisi elektrikli araçlara sahip veya satın almayı planlıyor. Bu yoğun talep karşısında şarj noktaları hızlı bir şekilde devreye alınmazsa elektrikli ulaşım modeline geçiş sekteye uğrayabilir. Bu nedenle şarj imkanlarının artırılması elektrikli araç pazarı için kritik öneme sahip. Geta Charge olarak, halka açık noktalarda sunduğumuz hızlı şarj imkanı ile Türkiye’deki elektrikli araç sahiplerinin günlük enerji ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, şarj istasyonlarını herkesin kolayca erişebileceği hale getirerek dönüşümü hızlandırıyoruz. Şarj cihazlarımızdaki gücün tamamı güneş enerjisi santrallerinden yani %100 yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ediliyor.”

2023’ün sonuna kadar 200 DC istasyonu kuracak

Geta Charge Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Kocaoğlu, halka açık alanlardaki şarj istasyonlarının yanı sıra kullanıcıların evlerine ve iş yerlerine de dağıtım yaptıklarının altını çizerek, “Tüm hizmetlerimizin yanı sıra şarj istasyonlarımızın bakımını da rutin olarak yapıyoruz. Şarj istasyonu montajı ve işletimi için uçtan uca projelendirme, keşif, şarj istasyonu temini ve montajı, sertifikasyon ve yazılım hizmetleri vermekteyiz. Ulaşım ve enerji segmentlerinin yeşil ve sürdürülebilir dönüşümünde önemli bir rol oynamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 2023 yılı sonuna kadar 200, 2030 yılına kadar da 1.500 adet hızlı şarj sağlayan DC istasyonu kuracağız. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak bu dönüşümün modülü olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu