Ekonomi

Küresel hisse senedi fonlarında faiz indirimi şüpheleri nedeniyle çıkışlar devam ediyor

Finans piyasalarında, yatırımcıların Çarşamba günü sona eren haftada 2,7 milyar dolar çekmesiyle küresel hisse senedi fonları üst üste dördüncü hafta net çıkışla karşı karşıya kaldı. Bu, bir önceki hafta görülen 23 milyar dolarlık çıkışa kıyasla bir düşüşe işaret ediyor. Bu eğilim, tahminlerin üzerinde gelen bir dizi ABD enflasyon raporunun ardından Federal Rezerv’in faiz indirimi beklentilerinin azaldığını yansıtıyor.

ABD hisse senedi fonlarından 1,2 milyar dolar çıkış olurken, Avrupa hisse senedi fonlarından 6,3 milyar dolarlık daha büyük bir çıkış yaşandı. Buna karşılık, Asya hisse senedi fonları, özellikle de Japonya’dakiler, toplam 5,1 milyar dolarlık girişi memnuniyetle karşıladı.

Federal Rezerv’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürme olasılığı %70’e düşerek, 2024 yılında altı faiz indirimi öngören önceki tahminlere göre önemli bir düzeltme yaptı. Duyarlılıktaki bu değişim, küresel hisse senetlerinin Eylül ayından bu yana en kötü performansını sergileme yolunda ilerlediği ve yatırımcıların ABD’nin faiz oranı gidişatına ilişkin daha fazla fikir edinmek için Cuma günü açıklanacak olan Mart ayı çekirdek PCE fiyat endeksi verilerini beklediği bir dönemde gerçekleşti.

Sektör bazındaki hareketler, teknoloji fonlarının yaklaşık 770 milyon dolarlık çıkışla karşı karşıya kaldığını gösterirken, tüketici temel malları ve sağlık fonları da sırasıyla 339 milyon dolar ve 275 milyon dolarlık sermaye çekilişi yaşadı. Diğer taraftan, enerji ve sanayi sektörü fonları 544 milyon dolar ve 588 milyon dolar sermaye girişi yaşadı.

Bu arada, küresel tahvil fonları girişlerde önemli bir artış yaşadı ve bir önceki hafta görülen 820 milyon dolardan önemli ölçüde daha fazla olan 2,17 milyar dolar topladı. Devlet tahvili fonları 781 milyon dolar, yüksek getirili tahviller 647 milyon dolar ve şirket tahvili fonları 2,3 milyar dolarlık etkileyici bir giriş gördü.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Emtia sektöründe, değerli metal fonları son dönemdeki eğilimini tersine çevirerek 205 milyon dolar giriş çekerken, enerji fonlarında 35 milyon dolarlık mütevazı bir çıkış yaşandı.

Toplam 29.598 fonu kapsayan gelişmekte olan piyasa fonları, tahvil fonlarından 782 milyon $ net çıkış kaydederek üst üste ikinci hafta net para çekimi yaşadı. Ayrıca, EM hisse senedi fonları aynı dönemde 1,6 milyar dolar çıkış kaydetti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu