Haber

Araştırma: Ölümden dönen insanlar, unuttuklarını kısaca hatırlıyor

Bilimsel amerikalıRapora göre, ” Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı”Equity dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir çalışmada, ABD’deki Michigan Üniversitesi’nden araştırmacılar, yaşam geliştirme ünitesinden çıkarıldıktan sonra kalp krizi geçiren dört komadaki hastadan ikisinde beyin aktivitesinin arttığını buldular.

Bu bağlamda, kalbi makul bir süre durup hayata dönen kişilerin beyin aktivitelerinin incelenmesi sonucunda, bunama hastaları gibi bazı kişilerde ani bir zihin bulanıklığı olduğu tespit edilmiştir. kısa bir süreliğine de olsa unutulan anılarını hatırladılar.

2017-2020 yılları arasında ABD ve İngiltere’de KPR sonrası hayata dönen 500’den fazla hastanın gözlemlendiği AWARE II adlı çalışmada, bireylerin beyin aktivitelerinde artış gözlemlendi.

AWARE II grubunun başkanı Sam Parnia, “Öldüğünüzde beyniniz oksijen ve besinlerden yoksun kalır, bu nedenle kendini kapatır. Bu kapanma, beynin normalde ulaşamayacağınız bölgelerine erişim sağlar ve zihniniz berraklaşır.’ sözlerini kullandı.

Araştırma grubundan Jimo Borjigin, söz konusu hastaların beyinlerinde uyanıklık, dikkat ve hatırlama ile ilişkili gama dalgalarında artış gözlemledi.

Borjigin, gama dalgalarındaki artışın ve bireylerin ölüm öncesi anılarının netleşmesinin, oksijen seviyesinin düşmesi nedeniyle beynin dengeyi sağlamaya çalışması sonucunda gerçekleştiğine değindi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu