Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi’ni ziyaret etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Meclis Grubunu ziyaret etti.

Kurtulmuş’un Küme Lideri Selçuk Özdağ, Küme Başkan Yardımcıları İsa Messi Şahin ve Bülent Kaya ile görüşmesi, görüntü ve fotoğraf çekiminin ardından basına kapalı olarak devam etti.

Yaklaşık 40 dakika süren ziyarete TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun da katıldı.

Saadet Partisi Küme Lideri Özdağ, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Kurtulmuş’un iade-i ziyarette bulunduğunu belirterek, “Meclis’in işleyişiyle ilgili görüşmelerde bulunduk. Aynı zamanda taleplerimiz de vardı. Saadet olarak -Gelecek Grubu olarak taleplerimiz vardı. Onlar da bunlarla ilgili notlar aldılar. “Aynı zamanda ülkemizin sorunları hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye’nin daha demokratik, hukukun üstünlüğünü daha çok önemseyen bir ülke haline getirilmesi konusunda siyasi görüşmeler yaptık. Nezaket ziyaretiydi.” değerlendirmesini yaptı.

Bir gazetecinin yeni anayasa çalışmasının başlatılmasının gündemde olup olmadığını sorması üzerine Özdağ, bu konuyla ilgili düşüncelerini paylaştıklarını belirterek, “Bunların erken olduğu, bunları konuşmanın doğru olmadığı yönünde görüşümüzü dile getirdik. Seçim atmosferinin ve hem iç düzenlemelerin hem de anayasa konusunun seçimden sonra tartışılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Grup Başkanvekili İsa Messi Şahin, bir gazetecinin Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikleyicisi Ogün Samast’ın olağan tahliyesi ve Cezaevleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulduğunda Konuyla ilgili olarak Tevkifevleri ve Tevkifevleri, bu topraklarda her zaman toplumsal barıştan, kardeşlikten ve birliktelikten yana olduklarını söyledi. .

Toplumsal barışı bozan, birlik ve beraberliği amaç edinen her türlü duruşa karşı olduklarını belirten Şahin, bir mahkûmun şartla tahliye edilebilmesi için toplumla bütünleşeceğine ve suç işlemeyeceğine dair bir kanaatin olması gerektiğini belirtti. Tekrar.

Elinde silah bulunmayan ancak sadece üye olduğu için ceza alan kişilerin bu kararlardan faydalanmadığını iddia eden Şahin, “Bu ülkede cinayet işleyen ve toplumsal barışı amaçlayan bir kişi şartlı hüküm hükümlerinden faydalanabilmektedir. Bu çelişkiye dikkat çekmek istiyoruz. Bunu adaletsiz ve tutarsız bir duruş olarak görüyoruz.” dedi.

macka-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu