Ekonomi

Rusya Merkez Bankası dijital ruble ile sınır ötesi işlemler için görüşmelerde bulunuyor

Nabiullina, gündemdeki çeşitli konulara ilişkin başkent Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rus yatırımcıların yabancı menkul kıymetlerden yaklaşık 4 milyar dolar “tasarruf” edebildiğine dikkat çeken Nabiullina, “Dolayısıyla risk bu miktar kadar azaldı. Yabancı menkul kıymet sahibi olmanın bazı riskler taşıdığı konusunda her zaman uyarıda bulunduk. Bu nedenle vasıfsız yatırımcıların girmesi yasaklandı.” yabancı menkul kıymet satın almaktan.” dedi.

Rusya’nın yurtdışındaki varlıklarına el konulmasının olumsuz sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunan Nabiullina, “Meşru çıkarlarımızı korumak için her türlü adımı atacağız. Ancak bunun küresel finansal sistemin gelişimi açısından emsal oluşturacak olumsuz sonuçları olacağını düşünüyorum” dedi. Genel olarak.” ifadesini kullandı.

Nabiullina, Batılı ülkelerin Moskova Borsası’na yaptırım uygulama ihtimalini değerlendirdiklerini belirterek, “Finansal altyapının tehlikelerini, çeşitli yaptırımları ve bu tehlikeleri azaltacak modellemeleri sürekli değerlendiriyoruz. Sadece yabancı enstrümanlar değil, yabancı enstrümanlar da var.” Moskova Borsası’nda da farklı işlem türleri var. “Tehlikeleri değerlendiriyoruz ve farklı durumlarda ne gibi önlemler almamız gerektiğini biliyoruz.” gibi konuştu.

“Testler planlandığı gibi gidiyor”

Rusya Merkez Bankası’nın bir süredir dijital ruble üzerinde yürüttüğü deneme çalışmalarına değinen Nabiullina, “Şu anda testler planlandığı gibi gidiyor. Önemli teknolojik detaylar ve temel işlemler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki yıl bu pilot uygulamayı katılımcı sayısı ve operasyon türleri açısından yaygınlaştırmayı planlıyoruz. “Planlarımız 2025’te daha toplu bir uygulamaya geçmek, ancak bunu ancak denemelerin tüm aşamalarını başarıyla geçmemiz durumunda yapacağız.” yorum yaptı.

Nabiullina, dijital rublenin uluslararası süreçlerde kullanılmasına ilişkin de görüşmelerde bulunduklarına dikkat çekerek, “Teknolojik olarak sistemlerimiz diğer ülkelerin sistemleriyle etkileşime hazır, bazı ülkelerle istişareler ve müzakereler yürütüyoruz. Ancak bu karar bu yönde” dedi. Karşılıklı olarak alınır. Sadece bizim isteklerimiz değil, diğer ülkelerdeki ortaklarımızın da istekleri önemlidir.” ” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu