Haber

Putin Antarktika’da Vostok araştırma istasyonunun açılışını yaptı

Açılış törenine Putin’in yanı sıra Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko da katıldı.

Açılış törenine video konferans yoluyla katılan Rusya cumhurbaşkanı, konuşmasında yeni bilimsel araştırma istasyonunun farklı ülkelerden bilim insanları arasındaki iş birliğini güçlendireceğine ve doğadaki acil sorunların çözümü için açık bir platform olacağına inandığını vurguladı. çevre çalışmaları yapıldığını ve istasyonun Rusya ve Belarus Birliği üyesi olduğunu da belirtti. Bunun, eyaleti için işbirlikçi, yenilikçi ve bilimsel programların desteklenmesine yardımcı olacağını ekledi.

Putin şunları söyledi: 16. Belarus ve 69. Rusya Antarktika seferlerinin katılımcılarıyla omuz omuza çalıştığımız gibi, bu projede de mutlaka birlikte çalışacağız.” ekledi.

Rusya’nın yeni Vostok bilimsel araştırma istasyonu, dünyanın en soğuk kutbunda inşa edilen ilk çağdaş yapı olması nedeniyle büyük değer taşıyor.

Antarktika’da birçok bilimsel araştırma olanağı sağlayan merkezlere sahip olan Rusya’nın bu bölgede 10 farklı istasyonu bulunuyor.

Bunlardan 5 tanesinin yıl boyunca faaliyet gösterme kabiliyetine sahip olduğu, diğer merkezlerin ise sezonluk olduğu bilinirken, Vostok Bilimsel Araştırma İstasyonu kıtanın merkezinde ve manyetik güney kutbuna yakın konumda bulunan tek istasyon olarak öne çıkıyor.

vize-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu