Haber

CHP Milletvekili: AKP’nin ekonomi politikalarıyla herkes yoksulluğa mahkum ediliyor

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı gelir dağılımı istatistiklerine tepki gösterdi. Demir, “Vatandaş artık piyasadan temel ihtiyaçlarını alırken bile iki kere düşünüyor. AKP’nin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle üniversite mezunlarından ilkokul mezunlarına kadar herkes asgari ücretle çalışmak zorunda kaldı. Bunun sonucunda orta kesim. sütunu ortadan kaldırıldı ve herkes yoksulluğa mahkum edildi.AKP ve yandaşları güçlü, “Halk yoksullaştı” dedi.

TÜİK dün 2023 yılı gelir dağılımı istatistiklerini yayınladı. Buna göre; Türkiye’de en yüksek gelire sahip yüzde 20’lik kümenin toplam gelir içindeki payı bir önceki yıla göre 1,8 puan artarak yüzde 49,8’e ulaşırken, en düşük gelire sahip yüzde 20’lik kümenin payı yüzde 0,1 arttı. 5,9 puanlık düşüş yaşandı.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, bugün gelir dağılımı istatistiklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Demir, açıklamasında gelir eşitsizliğine dikkat çekti. Demir’in açıklaması şöyle:

“ORTA GÖREV KALDIRILDI VE HERKES YOKSULLUĞA HAKİM OLDU”

“Ülkemizde zenginler TÜİK’in verdiğiyle karşılaştırıldığında daha güçlü hale gelirken, yoksullar da her geçen gün daha da dibini görüyor. Şirketlerin affedilen vergi borçları vatandaşın sırtına yükleniyor. Vatandaş artık iki kere düşünüyor Üniversite mezunlarından ilkokul öğrencilerine kadar AKP’nin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle temel ihtiyaçlarını piyasadan alırken bile.” Mezun olan herkes asgari ücretle çalışmaya zorlandı. Sonuçta orta sütun ortadan kaldırıldı ve herkes yoksulluğa mahkum edildi.

“AKP VE DESTEKÇİLERİ ZENGİN, HALK FAKİR OLDU”

Orta segment olarak adlandırılan en düşük ve en yüksek gelire sahip yüzde 20 dışındaki ikinci, üçüncü ve dördüncü yüzde 20’lik kesimin gelirden aldığı toplam pay, geçen yıl itibarıyla yüzde 45,94’ten yüzde 44,30’a geriledi. Böylece söz konusu yüzde 60’ın payı ilk kez yüzde 45’in altına düştü. Enflasyon nedeniyle memur, çalışan ve sabit gelirlilerin maaşları eridi. AKP her konuda olduğu gibi bu konuda da ülkeyi ikiye böldü. “AKP ve destekçileri zenginleşti, halk fakirleşti.”

aralikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu