Haber

Bağnaz Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya Baskını

Fanatik Yahudi yerleşimciler, İsrail polisini savunmak için işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdi.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin açıklamasına dayanılarak, İsrail güçlerinin koruması altındaki onlarca fanatik Yahudi yerleşimci, Magaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Bağnaz Yahudiler, Mescid-i Aksa’nın avlusunda bazı dini ayinler gerçekleştirdiler. Sabah saatlerinde başlayan baskında Yahudi yerleşimcilerin Harem-i Şerif’teki Filistinlileri kışkırtmaya çalıştıkları belirtildi.

İsrail güçleri ibadet edenlerin girişini kısıtladı, bazılarının kimliklerini kontrol etti ve onları kapının dışında tuttu.

İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994’te imzalanan barış anlaşmasına göre Mescid-i Aksa, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Hazretler Bakanlığı’na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin himayesi altındadır.

Ancak 2003 yılından bu yana Yahudiler, İsrail’in tek taraflı kararıyla, yönetimin izni olmadan polis eşliğinde kutsal tapınağa giriyor. Bu kayıtları baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu