Haber

Venezuela’da hükümet karşıtı komploya karıştıkları iddiasıyla 31 kişi gözaltına alındı

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, düzenlediği basın toplantısında, Mayıs 2023’ten bu yana hükümete yönelik 5 komplo girişiminde bulunulduğunu, aralarında polis ve askerin de bulunduğu 31 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Bu insanlar Devlet Başkanı Venezuela’yı istikrarsızlaştırmak için komplo kuruyorlar Nicolas MaduroSuikast planlamak, otoriteye direnmek, mala zarar vermek, vatana ihanet ve yasa dışı silah taşımak suçlarından yargılanacaklarını belirten Saab, ” İstihbaratın çalışmaları sonucunda bir grup asker ve polisin yabancı bir istihbarat örgütüyle koordineli olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.“dedi.

Saab, Venezuela’ya yönelik bu komplonun ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) ve Kolombiya istihbaratı tarafından gerçekleştirildiğini savundu.

Gerçekleştirilen operasyonlarda Venezuela yönetimine yönelik komploların bertaraf edildiğini vurgulayan Saab, çeşitli tarihlerde çok sayıda kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Saab, bu dönemde Başkan Maduro’ya suikast girişiminde bulunulacağı yönündeki istihbarat üzerine güvenlik güçlerinin harekete geçtiğini ve bir “terörist grubun” etkisiz hale getirildiğini belirtti.

‘Onların elinde’ aşırı güçlüKanıt bulunduğunu belirten Saab, basın toplantısında itiraf görüntülerini gazetecilerle paylaştı.

Saab, soruşturmanın sürdüğünü ve yeni gözaltıların olacağını belirterek, ” Bu 5 nefret eylemini ortadan kaldırarak siyasi, hukuki ve ahlaki bir zafer elde ettik“dedi.

Maduro da tepki gösterdi

19 Ocak’ta başkent Caracas’ta düzenlenen ‘Yeni Dönem Kongresi’nde konuşan Maduro, CIA ve DEA’nın Venezuela’da şiddet ve kaos yaratmaya çalıştığını, darbe planları yaptığını, bunları DEA üssünde hazırladıklarını ifade etti. Kolombiya.

dadayhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu