Haber

Uluslararası Tekstil Bienali İzmir’de Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yazar ve sanatçı Nihat Özdal’ın ev sahipliğinde ve küratörlüğünde düzenlenen Uluslararası Dokuma Bienali düzenlenen törenle açıldı. 4 Eylül – 24 Kasım tarihleri ​​arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan bienal, Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyor. Dokuma bölümüyle adından söz ettirdi. izmirBaşkan Tunç Soyer, Tekstil Bienali’nin çok uygun olacağını söyledi. izmir Sanat üretimi açısından Akdeniz’in en özgün şehirlerinden biri haline geldi. Bugün tekstil sektörünün İzmir için ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle düzenlediğimiz fuarlar aracılığıyla İzmir ve Türkiye tekstil sektörünü dünyayla buluşturuyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve dünya sanat tarihine adını yazdıracak bir bienalle sanatseverleri buluşturuyor. Küratörlüğünü sanatçı Nihat Özdal’ın üstlendiği Uluslararası Tekstil Bienali, Atlas Pavyonu’nda düzenlenen açılış töreniyle kapılarını sanatseverlere açtı.

FUARLARIMIZLA İZMİR VE TÜRKİYE TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ DÜNYAYA GETİRİYORUZ”

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Doğuda ve batıda bulunabilecek tüm ürünlerle birlikte tüm yaratıcı fikirler, yüzlerce yıldır İzmir limanında harmanlanmıştır. Bu nedenle” Kentimiz tarih boyunca yeniliklerin ve yaratıcı fikirlerin merkezinde yer almıştır.Kemalpaşa, Ulucak Köyü’nde kurulmuş olup tarihi 8.000 yıl öncesine dayanan ilk dokuma aletleri de İzmir’in bu özelliklerini yansıtmaktadır.Canlı ticaret hayatıyla rengarenk, çok kültürlü yapısıyla İzmir, sanat üretimi açısından Akdeniz’in en eşsiz şehirlerinden biri haline geldi.Bugün İzmir’in dokuma bölümü için anlamını hepimiz çok iyi biliyoruz.Bu nedenle tekstili tanıtmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz fuarlarla İzmir’in ve Türkiye’nin sanayisini dünyaya tanıtıyoruz.İzmir’in tarihinden ve dokumayla olan bağlantısından ilham alarak Türkiye’nin ilk uluslararası tekstil bienalini açıyoruz. Bienalin teması ‘yavaş kumaş’ olarak belirlendi. Dünyanın ilk ‘Cittaslow metropolü’ İzmir, etkisi tüm dünyada ve tekstil sektöründe hissedilen yavaşlık kavramını bienalin merkezine taşıyor. İzmir şehrinin asırlık tarihi mirası bienalimize ev sahipliği yapacak. “Bienalimizin İzmir’in sanat ve tekstil dünyasına katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

“İZMİR, BU ŞEHİRDE YAŞAMAYAN SANATÇILARA İLHAM VERİCİ”

Tekstil Bienali Küratörü Nihat Özdal, “İEF’de bienalin olması, burada buluşmak ve bu bienali gerçekleştirmek İzmir Fuarı’na bir ilki daha ekledi. Bu bienale hazırlanırken bu şehrin arkeolojik verileri üzerinde de yoğun bir şekilde çalıştık. İzmir bir dokuma kentidir ve “Aynı zamanda dokuma ustalarının, kumaş üzerine çalışan ustaların da kentidir. İzmir, burada yaşamayan dokuma sanatçılarına da ilham kaynağı oluyor. Dünyanın dört bir yanından birçok sanatçı eserleriyle katıldı. Bu bienalin İzmir’in bir tekstil ve sanat kenti olduğunu tüm dünyaya gösterme fırsatı olmasını diliyorum” dedi.

ESERLER 8 FARKLI NOKTADA SERGİLENECEK

24 Kasım tarihine kadar açık kalacak stantlarda 25 farklı ülkeden 61 katılımcı yer alacak. Eserler Atlas Pavyonu, Pakistan Pavyonu, Efes Antik Kenti, Namazgah Hamamı, Carfi Konağı, Etz Hayim Sinagogu, Alga ve Vakıflar Konağı.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

bozdogan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu