Haber

Ukrayna Dışişleri Bakanı’nın ‘yumruk’ açıklamasına Rusya’dan yanıt

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, 15 Ocak Pazartesi günü basına yansıyan röportajında, Rusya’nın ilk aşamasındaki müzakereler sırasında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un suratına yumruk atma ihtiyacı duyduğu anların yaşandığını söyledi. Ukrayna savaşı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Kuleba’nın açıklamasına yanıt verdi.

Reuters’e göre Ukraynalı bir blog yazarına verdiği demeçte Kuleba, şimdiye kadar karşılaştığı en zor müzakerenin hangisi olduğu sorulduğunda şöyle dedi: “En zor görevler, sadece gidip diğer kişiye yumruk atmak istediğiniz görevlerdir. burun, ama bunu gerçekten yapamazsın.” Mart 2022’de Antalya’da Lavrov ve dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Kuleba, “Bunun iki üç kez olduğunu söyleyebilirim. Bunlardan biri 2022 baharında Lavrov’la birlikte Antalya’daydı.”

‘BELKİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ YERİ DEĞİLDİR’

Kuleba, Antalya’da düzenlenen üçlü dışişleri bakanları toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye’de görüşmelerin zorlu geçtiğini, ateşkes ve insani koridor konularının ele alındığını anlattı. Ancak görüşmelerde anlaşmaya varılamadı.

Kuleba’nın açıklamasının ardından başkent Moskova’da konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Kuleba’nın son sözlerinin ‘Ukrayna yönetiminin yetkin olmadığını gösterdiğini’ savundu. Zakharova, “Ve sorun şu ki, Amerikan parası için Ukrayna’yı yok etmek için bakan kılığında eğitimsiz ve saldırgan insanları işe alıyorlar. Belki de dışişleri bakanlığından ziyade düzenlenmemiş bir rekabete aittir.” dedi. (DIŞ HABER)

yaglidere-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu