Teknoloji

TikTok, Google ile rekabet etmeye kararlı: Artık sadece videoları değil, Wikipedia sonuçlarını da gösterecek!

Dünyanın en tanınmış sosyal ağlarından biri Tiktok , değerli bir değişiklik gerçekleştirdi. TikTok yeni özelliğiyle Google’a rakip platform haline geldi. Öyle ki kullanıcılar artık aradıkları terimlerle ilgilenmiyor. Vikipedi sonuçları Onlar da ulaşabilirler. Bu değişiklik kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirebilir.

Diyelim ki TikTok’ta bir konu hakkında arama yaptınız ve o konuyla ilgili paylaşılan görseller gördünüz. Sayfada gezindikçe ortada Wikipedia ilişkilerini görebilirsiniz. Serpildiğini göreceksiniz . Bu kişiye dokunan kullanıcı bahis hakkında detaylı bilgi alma imkanına sahip olacaktır. The Verge tarafından paylaşılan bilgilere göre özellik şu anda test aşamasında . Çünkü Wikipedia sonuçları New York ve Los Angeles gibi terimler için görünürken Chicago için görünmüyor.

TikTok’un yeni özelliği böyle görünüyor

TikTok’un yeni özelliği sadece İngilizce değil aynı zamanda Rusça gibi farklı dillerde de çalışıyor. Türkiye test programına dahil edildiğinde Türkçe ifadeleri arattığınızda Wikipedia referanslarını görebileceksiniz. TikTok sözcüsü, Wikipedia ile iş birliği yaptıklarını ve bu özelliğin aslında bir süredir mevcut olduğunu söyledi. Sözcü daha önce bunun özellikle alakalı olduğunu belirtmişti. Bir açıklama yapmadılarAncak bazı haber kuruluşlarının bu özelliği duyurduklarını belirtti.

Aslında bu tür yeni özellikler şaşırtıcı değil . Çünkü TikTok’un geçmişte IMDb ile ilişkisi vardı. işbirliği yaptı ve sinema bilgilerini doğrudan uygulamada göstermeye başladı. Bütün bunlar TikTok’un bir sosyal ağ olduğu anlamına geliyor. çok daha fazlası olmakçalıştığının açık bir göstergesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu