Haber

Senegal’in Türkiye’ye gönderdiği arama kurtarma timi ülkelerine döndü

Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye’ye gelen Senegalli arama kurtarma timi, ülkelerine döndü.

Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı’na iniş yapan mürettebatı Senegal İçişleri Bakanı Felix Diome, Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Işık Sağman, Arama Kurtarma Komutanı Orgeneral Mamadou Ndioye, büyükelçilik çalışanları, Türk kurum temsilcileri ve çocuklar karşıladı.

İçişleri Bakanı Diome, toplantıda yaptığı açıklamada, depremin yol açtığı tahribatı görünce hemen Türkiye’ye ekip gönderme kararı aldıklarını söyledi.

Senegalli arama kurtarma ekibinin Türkiye’deki çalışmalara katılmasının iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin bir yansıması olduğunun altını çizen Diome, “Türkiye bu zor günleri şüphesiz atlatacaktır. Senegal halkı her zaman Türk halkının yanındadır. .” söz konusu.

Büyükelçi Sağman da, “Onlar bizim evlatlarımız, Senegalli kahramanlarımız. Depremden en çok etkilenen Hatay’a gittiler ve orada deprem bile yaşadılar. Senegal bu süreçte bizlerle her türlü dayanışmayı gösterdi. Kahramanlarımız. sağ salim döndü çok şükür. Türk milleti size minnettardır. Çok teşekkür ederiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu