Teknoloji

Nostaljik Bir Deneyim Kalesi Definitive Edition ile Geri Dönüyor

 
Stronghold: Definitive Edition, FireFly Studios tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir şehir kurma, strateji ve taktik oyunu. 7 KasımTarihte geliyor.
Klasik ve eski strateji yapısıyla birlikte karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunun yeni versiyonu bizlere sunulmak isteniyor. Yeni sürümde gelişmiş görseller, modern oyun dinamikleri, çok oyunculu modlar ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda burada gerçek zamanlı savaşabiliyor ve ordumuzu yönetebiliyoruz.
Yeni sürümle birlikte oyunda ordunuzu dilediğiniz gibi genişletebilir ve gerçekçi bir yapıyla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle oyunun yeni versiyonu hayranlar ve nostalji severler tarafından bekleniyor.
 
Orijinal oyun Bafta’ya aday gösterildi
 
 
Bafta’ya aday gösterilen orijinal gerçek zamanlı strateji oyunu, yeni versiyonuyla yayınlanmaya hazırlanıyor. Klasik gerçek zamanlı strateji yapısıyla birleştiğinde bize üst düzey bir deneyim sunuyor. Daha önceki haberlerde de belirttiğimiz gibi yeni versiyonda kendi stratejinizi ortaya çıkarabiliyor ve kendi planlamanız ile düşmanları oradan uzaklaştırabiliyorsunuz. Ortaçağ temasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda seferlere liderlik edebiliyoruz ve bu seferlere hangi askerlerin katılacağına karar veriyoruz.
Oyunda görebileceğiniz gibi belirli bir harita sistemi mevcut ve bu harita içerisinde farklı bölgeler bulunuyor ve farklı düşman grupları ve düşmanlar bulunuyor. Bunları ortadan kaldırmak için elbette oyunda kendi bölgemizi geliştirmeye çalışıyoruz, farklı yapılar inşa etmeye başlıyoruz ve asker üretebileceğimiz yapılar dikmeye çalışıyoruz. Bunlarla birlikte oyun içinde kendi strateji ve planlamamızı benimseyip, gitmek istediğimiz yöne gerçek bir geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla ister askeri tarafa ister ekonomik tarafa önem verin, oyunda kendi seçimlerinizle ilerleyebilirsiniz.
 
Nostalji tutkunlarına hitap ediyor
 
 
Parçalanmış bir topraklarda yer alacağınız yapımda, bu toprakları bir araya getirip yeniden bir araya getirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve burada hain krallıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Elbette kötülüğün kol gezdiği bu dünyada, onlara uygun bir şekilde karşılık vermeye çalışıyorsunuz ve yok etmeniz gereken oldukça güçlü düşmanlar var.
Oyunun hikaye modu bölümünde bizlere farklı görevler sunuluyor ve bu bölümde yapabileceğimiz farklı görevler mevcut ve bu görevler sayesinde aslında oyuna ısınabiliyoruz. Isınma türü olan bu görevlerle oyun içinde kendi stratejilerimizi oluşturabilir ve ileride bu stratejilerde daha yetkin olmaya çalışabiliriz. Elbette bu görevler ilk başta kolay gibi görünse de sonradan zorlaşıyor ve bu oyunda ustalaştığınızı görebiliyorsunuz.
Bunun dışında oyunda hem askeri hem de ekonomik olarak çeşitli faaliyetlerde bulunabiliyorsunuz ve bu iki bölümdeki çalışmalarınız da oldukça önemli. Çünkü kale saldırılarında, büyük ziyafetlerde hem askeri hem de ekonomik olarak güçlü olmamız gereken durumlar yaratıyor. Dolayısıyla hem askeri hem de ekonomik açıdan çok güçlü olmak, büyük bir imparatorluğun başlangıcını temsil ettiğimiz anlamına geliyor. Ayrıca imparatorluğun temelinin burada gerçekten sağlam atılması gerekiyor.
 
Farklı düşman grupları
 
 
Oyunda farklı düşmanlar mevcut ve elbette bu düşman gruplarıyla bir arada karşılaşabiliyorsunuz ve bu dünyada onlarla karşılaşıyorsunuz ve asıl amacımız onları yok etmek. Bu bağlamda sahip olduğunuz orduyu güçlendirebilir, istediğiniz yere taşıyabilir ve bu askerleri gerçek zamanlı olarak yönetebilirsiniz. Topluca askere gidebileceğiniz gibi bu askerlerin bakımını tek başınıza da yapabilirsiniz, bu askerlerin hayatta kalması çok önemlidir. Oyunda doğrudan saldırı, abluka ve daha fazlası dahil olmak üzere farklı saldırı türleri vardır. Elbette bu saldırı türleri bakış açınıza göre değişiklik gösterebilir ve kullandığınız stratejilerle bu saldırı tarzlarını gerçekleştirebilirsiniz.
Elbette saldırınızı yapmadan önce öncelikle karşınıza çıkan düşmanların nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve nereye kurulduğunu görebilir ve o kısmı keşfetmeye çalışabilirsiniz. Planlarınızla birlikte bunları analiz edip yerleşim alanlarına doğru hamle yapabilirsiniz. Örneğin etrafı kapalı ve büyük duvarlarla çevrili bir yere saldırmadan önce elbette o duvarları yıkabilecek güce sahip olmanız gerekiyor. Bu gücü kazanıp duvarda bir gedik açtıktan sonra o kaleye geçebilir ve saldırınızı buna göre yapabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda yapabileceğiniz farklı stratejiler ve saldırılar mevcut ve bu saldırılar aslında oyunun ana odağı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü açacağımız bir gedik oyunun gidişatını ve hücumun seyrini tamamen değiştirebilir.
 
Yenilenen grafikler ve mekanikler
 
 
Grafikleri yenilenen ve yeni teknolojilerle desteklenen yapımda yeni versiyonla birlikte pek çok farklı değişiklikle karşılaşıyoruz. Oyundaki bu yenilikler karşısında grafiklerin ne kadar değiştiğini görebiliyor, yeni ve net görsellerle burada yerimizi alabiliyoruz. Oyunda çeşitli kaleler inşa edebiliyoruz ve kaleler sayesinde elbette kendi bölgemizi saldırılara karşı savunabiliyor, düşmanlarımızın saldırılarını da oradan püskürtebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı görevlere giriştiğimiz sürece bu kalelerle kendimizi güvence altına alabilir ve her zaman tetikte olmak için oyundaki yerimizi alabiliriz.
Oyunun yeni versiyonuyla birlikte grafiklerin güncellenip yenileneceğinden bahsetmiştik. Aynı zamanda oyunda yeni mekanikler ve daha kolay uyarlanabilen kontroller bulunuyor. Bu kontroller ve dinamik sistemler sayesinde oyundaki yerinizi alabilir ve bu sayede oyunda daha iyi bir deneyim yaşayabiliriz. Büyük şölenler ve kalite iyileştirmeleriyle birlikte yola çıkacağımız üretimde gerçek zamanlı strateji deneyimi kazanmaya başlıyoruz ve bunlarla aynı şekilde kendi şehrimizi inşa ediyor ve aynı zamanda gelişiyoruz. kendi şehrimiz. Ama elbette simülasyon oyunlarında olduğu gibi burada da çok detaylı bir yapı mekaniği yok. Dolayısıyla burada sadece kuracağımız yapıları ve bunları kurar kurmaz üretebileceğimiz içerikleri ele alabiliyoruz.
 
 
Elbette oyunda yapabileceğimiz birçok şey var ve bu görevlerin ortasında çevreyi keşfetmeye, etrafımızda olup biteni öğrenmeye çalışıyoruz ve oyun içinde kaynak toplamak çok önemli. Çünkü bu tür oyunlarda kaynakları toplayarak yeni yapılar inşa edebiliyor ve bu yapılarla yeni içeriklerin kilidini açabiliyoruz. Elbette bu kaynakları toplayıp kendi bölgemize getirebiliriz, ayrıca alanı taşlarla çevrelemek için taş toplamak veya ahşap kulübe yapmak için odun toplamak gerekir. Dolayısıyla bu kaynakları toplayarak gerekli depolama işlerini de halledebilir ve bu görevlerdeki ilerlememizi hızlandırabiliriz.
 
Bunun dışında ekonomimizi büyütebiliriz ve elbette bu ekonomiyle büyük bir güç haline gelebiliriz. Dolayısıyla kaynak toplayabileceğimiz, ekonomimizi büyütebileceğimiz, büyük emekler verebileceğimiz, asker yetiştirebileceğimiz üretimde yapılabilecek çok iş var aslında. Elbette bunlar strateji oyunlarında standartlar olarak karşımıza çıkıyor ve vazgeçilmez bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bu oyun aslında eski tarz strateji oyunlarını sevenlere hitap ediyor ve sadece tarzı yakalamak isteyenler bu oyuna gerçekten göz atabilir, hatta oyunu oynayanlar bile gerçekten nelerin değiştiğine göz atabilirler. yeni versiyonuyla karşınızdayım. Dolayısıyla nostalji tarzı ve strateji unsurlarıyla harmanlanmış bir yapıyı denemek istiyorsanız bu oyuna bir göz atıp deneyebileceğinizi söyleyebilirim.
 
Gerçek zamanlı strateji deneyimi
 
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda sıra tabanlı bir taktik deneyimi bulunmuyor ve gerçek zamanlı olarak askerlerinizi görüp yerleştirebileceğiniz bir yapı mevcut. Oyunun 20 yıllık geçmişi olan yeni versiyonu yayınlanmaya hazırlanırken, oyunda 26 görevden oluşan 2 klasik harekât yer alıyor ve bu harekât modunda gerçekten ilgi çekici modlarla bir arada ve aynı anda karşılaşabiliyorsunuz. Geliştirici ekip, bu sefer gerçekten tek oyunculu hikaye modunu öne çıkarmak istediklerini belirtiyor. Hikayenin yeni bir elçisi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, yeni versiyonda 14 ekstra görevden oluşan özel bir görev serisine yer veriyor. Bu özel görev serisi ile elbette farklı yapılarla karşılaşabiliyor ve kendimizi İngiltere’nin harabeye dönmüş topraklarında tutsak bir karakter olarak bulabiliyoruz. Hikayemiz burada devam ediyor ve biz de o eşsiz senaryoyla burada yerimizi alabiliriz.
 
Oyunda yarışmaya hazırlanırken daha kaliteli, yeni teknolojilerle, daha net bir yapıyla ve yeniden tasarlanan çizimlerle oynayabiliyoruz. Oyunun Steam platformuna özel atölye desteği de mevcut ve bu atölye desteği ile elbette dilediğiniz gibi içerik oluşturup paylaşabiliyorsunuz. Bunun dışında modernize edilen oyun tarzıyla ordularınıza ve askerlerinize daha kolay komuta edebilir, ayrıca çok oyunculu mod desteğiyle de burada yerinizi alabilirsiniz. Hem tek oyunculu hem de çok oyunculu mod desteğiyle karşınızda olmak, nostalji severler ve strateji severler için harika bir deneyim vaat ediyor. Bu deneyimlerle burada dilediğimiz gibi faydalanabiliriz ve çok oyunculu mod desteğiyle yayınlanmaya hazırlanan oyunu gerçekten denemek istiyoruz.
 
 
 
Strateji oyunlarının çok oyunculu modları gerçekten bizlere eğlenceli bir yapı sunuyor. Daha önce Age of serisiyle deneyimlediğimiz çok oyunculu mod bölümü bize gerçekten hoş bir deneyim yaşattı. Artık bu nostaljik oyunda da bu temeli görebileceğiz. Tahmin edebileceğimiz gibi çok oyunculu modda arkadaşlarınızla birlikte yer alabilir, bu görevlerde birlikte ilerleyebiliyor, aynı zamanda burada birbirinize karşı da savaşabiliyorsunuz.
 
Kapsamlı bir strateji deneyimine adım atabileceğimiz oyun, 7 Kasım’da oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun aynı zamanda Türkçe dil desteğiyle birlikte geliyor ve strateji oyunlarında dil desteğinin olması elbette çok önemli. Yapabileceğiniz saldırılar o kadar çok ki, üretimle ilgili detaylı bilgiyi buradan almak istiyoruz. Bu nedenle her oyun için Türkçe dil desteği büyük önem taşımaktadır.
 
Buhar sayfası
 
Arkasında bir hikaye olmasa da oluşturup üretebileceğiniz içeriklerin detaylarıyla burada yerinizi alabilirsiniz. Bu oyunun Steam sayfası şu an açık olup, dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıktığında bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunları seviyorsanız ve nostaljik bir strateji deneyimine adım atmak istiyorsanız bu oyuna göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Tekrar belirttiğim gibi bu klasik ve yepyeni oyunun tamamen yeniden düzenlenmiş ve geliştirilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
oyun fragmanı
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu