Haber

MHP’nin Genişletilmiş Bölgesel İstişare Toplantısı İstanbul’da yapıldı

TBMM Başkanvekili Celal Adan, “CHP işgal altında. Bakın kongre yapmışlar. Şehitlerimizi anmak yerine Demirtaş’a, Kavala’ya selam gönderdiler. Emin olun bu ilk görevdir” dedi. Türk milliyetçilerinin özellikle Fatih’in İstanbul’unu bu zihniyetin elinden kurtarmasını Allah’ın izniyle alacağız.” söz konusu.

MHP’nin “2024’e Ait Toprak Anadolu” temasıyla Bakırköy’de düzenlediği Genişletilmiş Bölgesel İstişare Toplantısı’na İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri katıldı. Kocaeli ve Sakarya. parti üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Burada konuşan Adan, büyük Cumhuriyetin 100. yılına ulaşmanın kolay olmadığını, açık ve meçhul düşmanların 2023 yılını zehirlemek için ellerinden geleni yaptığını, ekonomik gelişmelerden depremlere kadar her türlü toplumsal olayın yaşandığını belirtti. tribün etkinliklerinden seçim müzakerelerine kadar silah olarak kullanılıyor. Çeşitli ihanet planlarının devreye sokulduğunu söyledi.

Türk milletinin iradesini ipotek altına almaya çalışanların 2023’te yenilgiye uğrayacağını kaydeden Adan, bu keskin dönüm noktasında Türkiye’nin elinden tutan, karşılaştığı tüm tehlikelere göğüs geren ve Türkiye’nin asırlarını omuzlayan kişinin, şöyle konuştu: Cumhuriyetin 100. yılında eski kader MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ydi. .

Bahçeli’nin 2019 yerel seçimleri öncesinde beka meselesine odaklandığını belirten Adan, şöyle devam etti:

“‘Belediye başkanlığı yeri süpürmek, asfalt dökmektir’ dediler. Bu günlük siyasetin rakamları, yerel yönetimlerin sadece çöp toplamakla, asfalt dökmekle ilgilendiğini belirtiyordu.Bunu dikkate almayanlar ve o gün Türkiye’yi aldatanlar, adeta bizi bir çıkmaza sokuyormuş gibi zamanla çok fazla şehit vermemize sebep oldular. gül bahçesi.Devletin o belediyelere verdiği paralar PKK terör örgütüne verildi.Kazdıkları bazı alanlarda biriktirdikleri birikimlerle gidip askerlerimizi şehit ettiler.Askerlerimizin canına mal olan hendek barikat olayları yaşandı. Bölücü örgüte bağlı yerel yönetimlerin liderleri. Bu belediyelerin devlet desteğiyle satın aldığı iş makinelerinin ne yaptığını biliyoruz. Demirtaş’a selam gönderenler bu gerçeği görmezden mi geliyor? Hayır, “Onlar sadece bize ihanet ediyorlar. Bölücülerin eline geçen belediyelere kayyum atamak devletin vatandaşını koruma yöntemidir.”

“Bizim tarafımız Muhammed Fatih Safitürk’ün yanındadır”

Altılı Tablo’nun en büyük gündemlerinden birinin “kayyumlara karşı olmak” olduğunu kaydeden Adan, “Kaymakamlarımızı, orada kayyum olarak atanan, millete hizmet eden valilerimizi çok vahşice sorguya çektiler. Demirtaş’a selam gönderenlerin iftiralarına maruz kaldılar, demokrasi maskesini takıp devlete saldırdılar.” Saldırganlar yerel seçimlerin nasıl bir hayatta kalma mücadelesi olduğunu anlamadıklarından değil; ihanetlerini yaptılar ve sürdürdüler. Mardin Derik’e kayyum olarak atandığı için şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk bunun en açık örneklerinden biridir. Bizim tarafımız Muhammed Fatih Safitürk’ün yanında, onların tarafı da Muhammed Fatih Safitürk’ün yanında. Kaymakamı şehit edenlerin yanındadır.” dedi.

Adan, aynı ihmalin CHP’li büyükşehir belediyelerine de yansıdığını belirterek, birçok büyükşehir belediyesinde çalışan PKK’lıların varlığının bugün devam eden yargılamalarla açıkça ortaya çıktığını belirtti.

Tarihin kendilerine bir sorumluluk yüklediğine dikkat çeken Adan, şöyle devam etti:

“CHP’ye benzemeyen CHP’yi işgal edenler, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Demirtaş’ı selamlayanlar, HDP’lilerle birlikte adalete yönelik tepkilerini örgütlüyorlar. Bütün belediyeler bölücülere açıldı. Bu milletin askerleri , polis, jandarma, merhamet, Kardeşliğe ateş açan PKK terör örgütünü besleyen belediye başkanları görevden alınınca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Mardin, Van ve Diyarbakır belediye başkanlarını ziyaret etti.CHP işgal altında.Bakın, onlar da işgal altında. Şehitlerimizi anmak yerine Demirtaş ve Kavala’ya selam gönderdiler. Özellikle Fatih’in İstanbul’una “Emin olun, onu bu zihniyetin elinden kurtarmak Türk milliyetçilerinin birinci görevidir. Allah’ın izniyle kazanacağız. Genel seçimlerde milletin iradesi ve basireti galip geldi. Artık uyanış devam etmeli. 2024 yerel seçimleri bu hamlenin ikinci zaferi olmalıdır.”

“Cumhur İttifakı aracılığıyla millete sivil bir anayasa getireceğiz”

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de devletin gücü ve gücünün ülkücü ve milliyetçi hareket ile Cumhur İttifakı’nın en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu vurguladı.

Devleti ayakta tutan ve meşruiyetinin temeli olan toplum sözleşmesinin anayasa olduğunu belirten Bülbül, başta 1982 Anayasası olmak üzere vesayet süreçleri ve askeri darbeler sonucu hazırlanan anayasalardan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin sivil bir yapıya kavuşacağını söyledi. Millet İttifakı’nın yardımıyla millete anayasa.

Bülbül, 28. dönemde TBMM’nin en önemli görevinin anayasa olacağını belirterek, “İnşallah Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kazanımlarını koruyan ve daha da geliştiren bir anlayışla, Türkiye Yüzyılı dediğimiz yüzyılda devlet olarak kapasitemizi artıracak ve hukuken meşru bir çerçeve oluşturacağız.” “Ne kadar güçlü ve güçlü bir altyapıya sahip olduğumuzu sahada göstereceğimiz bir anayasayla dünyanın karşısına çıkacağız.” söz konusu.

Bülbül, MHP ile AK Parti arasında Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız başkanlığında yerel seçimlere yönelik heyet toplantılarının yapıldığını belirterek, “Bunların sonucunda inşallah Türkiye genelinde bu seçimlere nasıl gireceğimiz belli olur. Biz milliyetçiyiz. Milliyetçi bir hareket, idealist bir hareket. Genel olarak bu rezilliği yaşayan belediyelerden biriyiz.” “Milletten kurtulmak ve Cumhur İttifakı’na en fazla belediyeyi kazandırmak ana hedefi çerçevesinde bu sorunu MHP’nin en fazla fayda sağlayacağı bir sistemde çözmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Resimde Cumhur İttifakı burada başarılı olacak, MHP galip gelecektir.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından MHP İstanbul İl Lideri Sertel Selim, TBMM Başkan Yardımcısı Adan ile MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Semih Yalçın’a hediyelerini takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu