Haber

Koç Sağlık hayvan sağlığına önemli yatırım yaptı

Türkiye’nin En Büyük Özel Hayvan Hastanesi: VetAmerican

 

HAYVAN SAĞLIĞINDA KOÇ SAĞLIK

ÖNEMLİ BİR YATIRIM YAPTIK!

 

Amerikan Hastanesi, Bodrum Amerikan Hastanesi, Amerikan Tıp Merkezi ve Koç Üniversitesi Hastanesi’ni çatısı altında buluşturan Koç Sağlık (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları), sağlığa farklı bir bakış açısı getiren yeni bir yatırıma daha imza atıyor. Hayvan sağlığı odaklı ve Türkiye’de ilk kez bir sağlık kuruluşu çatısı altında hizmet verecek olan VetAmerican Hayvan Hastanesi’ni kuran Koç Sağlık, çağdaş teknolojisi ve yaklaşımıyla veteriner sağlık hizmetleri alanında öncü olmayı hedefliyor.

 

Sağlıkta yenilikçi yaklaşımıyla en güncel teknolojileri bir araya getiren Koç Sağlık (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları), bilgi, deneyim ve tecrübesini hayvan sağlığı alanına taşıyor. ‘VetAmerikan Hayvan Hastanesi’‘yi hayata geçirdi. ‘VetAmerikan Hayvan Hastanesi’ Koç Holding A.Ş.’nin açılış töreninde. Gurur Lideri ve Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Sağlık (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları) CEO’su Dr. Erhan Bulutcu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın katıldı. Türkiye’de ilk kez bir sağlık kurumu çatısı altında hizmet verecek. VeterinerAmerikalı, Alanında uzman veteriner hekimlerden oluşan geniş bir ekiple çalışmalarını yürütecek. 7.500 metrekare kapalı alana sahip 8 kattan oluşan Avrupa’nın en büyük özel hayvan hastanelerinden biridir. VeterinerAmerikalı,Çağdaş teknolojisi ve yaklaşımıyla veteriner sağlık hizmetlerinde Türkiye’nin en büyük özel hayvan hastanesi olarak öncü olmayı hedeflemektedir.

 

‘VetAmerikan Hayvan Hastanesi’ 2’si acil olmak üzere 15 muayene odası, 2 görüntüleme odası, 1 görüntüleme merkezi, 4 ameliyathane, 4 enfeksiyon alanı, 2 poliklinik alanı ve 1 diyaliz odası bulunmaktadır. Ayrıca 109 yoğun bakım kabini, 470 yatak kapasitesi, radyoterapi (LINAK), MR, bilgisayarlı tomografi, skopi, dijital röntgen, ESWL (litropi), endoskopi, artroskopi ve PCR gibi sevgilimiz için tasarlanmış cihaz ve olanaklar bulunmaktadır. Arkadaşlar. Türkiye’de ilk kez LINAK teknolojisi ile tüm Türkiye ve Avrupa ülkelerine radyoterapi hizmeti verecek. VeterinerAmerikalı, Özellikle pandemi döneminde öne çıkan PCR teknolojisi sayesinde viral ve bakteriyel hastalıkların tanısında sıfır hata payı sağlıyor. Kedi ve köpekler için tamamen farklı ve onların fizyolojik özelliklerine göre tasarlanan hastane, egzotik hayvan türlerine de hizmet verecek. VeterinerAmerikalı, Hava yoluyla bulaşma riski taşıyan bulaşıcı hastalıklara özel ayrılmış tedavi alanlarıyla da dikkat çekiyor. Köpek ve kedilere yönelik sağlık hizmetleri sunuyor ‘VeterinerAmerikalı’ Hayvan dostlarımıza yönelik fizyoterapi, fonksiyonel tıp ve homeopati gibi hizmetler verilmektedir. Bu geniş yelpazedeki tıbbi hizmetlerin yanı sıra hayvan dostlarımızın konforu ve memnuniyeti için hastane bünyesinde Pet Shop, kedi ve köpek dostlarımız için ise kuaför hizmeti bulunmaktadır.

 

Dr. Erhan Bulutcu: “Sağlığa yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz”

Kaliteli sağlık hizmetinin tüm canlılar için erişilebilir olması gerektiğini söyleyerek, Koç Sağlık (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kurumları) CEO’su Dr. Erhan Bulutcu Sözlerine şöyle devam etti: “Son teknolojileri yenilikçi bir yaklaşımla bir araya getiren ve uluslararası standartlarda sağlık hizmetleri sunan Koç Sağlık (VKV Sağlık Kuruluşları) olarak, artık veteriner sağlık hizmetleri alanında da öncülük yapıyor ve Türkiye’de bir ilki hayata geçiriyoruz. Günümüzde veteriner dünyasının insan dediği insan sağlığını, ailemizin bir üyesi olan hayvanlarımızın sağlığı ile aynı sağlık sistemi altında birleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına girerken canlılara saygı konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. İnsan sağlığında olduğu gibi veteriner hekimliği dünyasına da kurumsal bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz. Veteriner hekimlerimiz dahil hizmet veren herkesin görev ve sorumluluklarının net olduğu, sonuçların hastayla paylaşıldığı, kendini sorgulayan ve kalite standartlarıyla gelişen kurumsal bir organizasyondur. Bu konuyla ilgili bilgi teknolojilerinde önemli altyapı yatırımları yaptık. Herkes cep telefonundaki uygulama ile teşhis ve tedavisini, ameliyat notlarını, taburcu özetini ve tıbbi görüntülerini anında görebilecek, istediği kişiyle paylaşabilecek ve ikinci görüş alabilecek. Yani çağımıza uygun şeffaf bir sistemdir. VetAmerican Hospital, insan sağlığına uyguladığı modern teknolojileri hayvan sağlığına da uyguluyor. Örneğin; Türkiye’de radyoterapi hizmeti veren ilk, Avrupa’da ise 7’nci ülke olacağız. Hastanelerimizin tüm teknik altyapısını ve iş akışlarını Amerikan ve Uluslararası Pet Birliği’nin hastane standartlarına göre tasarladık. Ülkemizin akredite olan ilk hastanesi olacağız. Veteriner ekibimiz, alanında lider, akademik temelli veteriner hekimlerden ve uzmanlık veya doktorasını tamamlamış, akademik motivasyona sahip ve istekli genç grup liderlerinden oluşmaktadır. Her branşta tam zamanlı doktorlarımız var. Bugün ülkemizdeki sayılı eğitim merkezlerinden biri olan ileri eğitim merkezimizde (RMK AİMES) ülkemizin veteriner akademisyenleri ve uluslararası liderleriyle hayvan sağlığı alanında yeni uygulama ve eğitimleri hayata geçirerek veteriner dünyasına eğitim açısından katkı sağlamayı hedefliyoruz. Avrupa. Bu sayede hayvanseverlere ve hayvan dostlarına sunduğumuz sağlık hizmetinin kalitesini her geçen gün artırarak hayvan sağlığı alanında akla gelen ilk marka olma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu