Yaşam

Karadeniz’in Yeşil Cenneti, Ülkemizin Çay Merkezi Rize’de Ne Yapılır? Nereleri Ziyaret Etmeli?

Yemyeşil doğası ve tarihi ile Türkiye’nin incilerinden biri olan Rize’yi daha keyifli bir şekilde keşfetmek ister misiniz? Sahilinden yaylalarına kadar pek çok gezilecek yeri bünyesinde barındıran Rize’yi gezmeye hazır olun. Bu yazımızda Karadeniz’in yeşil cenneti Rize’de yapabileceğiniz şeyler ve gezebileceğiniz yerler üzerinde durduk. İyi yolculuklar!

1. Yaylalarda yürüyüş yapın.

Ayder Yaylası’ndan Palovit Şelalesi’ne kadar geniş bir alana yayılan rotalar ile yaylaları yürüyüş yaparak keşfedebilirsiniz.

2. Huser Yaylası’nda bulutların üzerinde salın.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Huser Yaylası’nda doğanın tadını çıkarırken kendinizi bulutların üzerinde sallanmaya bırakın.

3. Fırtına Deresi’nde Rafting.

Doğa ile iç içe olmak ve adrenalininizi arttırmak istiyorsanız sizi Fırtına Deresi’ne götürelim. Fırtına Deresi’nde keyifli bir rafting macerası yaşayabilirsiniz.

4. Pokut Yaylası’ndan Kaçkar manzarasını izleyin.

Rize’de ziyaret edebileceğiniz birçok yayla var. Geziniz sırasında birçok yaylayı ziyaret edebilirsiniz. Bunların en ünlüleri Ayder, Pokut, Hazindak, Sal, Kavrun, Samistal ve Petran Yaylasıdır.

5. Rize simidi ile kahvaltı yapın.

Rize’ye özgü lezzetleri tatmaya hazır mısınız? Alıştığımız simitlerden oldukça farklı olan Rize simidini gezinizde tatmayı unutmayın!

6. Ağaran Şelalesi’ni keşfedin.

Rize yaylaları kadar şelaleleri ile de ünlüdür. Ağaran Şelalesi’nin yanı sıra Palovit, Rüzgarlı, Solorez ve Bulut Şelalelerini de ziyaret edebilirsiniz.

7. Çay tarlalarını ziyaret edin.

Rize denilince akla gelen ilk şeylerden biri olduğu düşünülürse, yapmanız gereken en değerli şeylerden biri de çay tarlalarına gitmek! Hatta şansınız varsa çay toplayıp deneyimleyebilirsiniz.

8. Çay fabrikasını gezin.

Çayın şehrine gittiğinizde çayın en ince ayrıntılarını öğrenmeden dönmek mümkün değil. Şehirde bulunan çay fabrikasında tüm süreçleri öğrenebilir ve nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

9. Kız Kalesi’ni görün.

13.-14. yüzyıldan günümüze ulaşan Kız Kalesi’ni görmeye gidin. Arazisi kesilmiş bu binaya bir göz atın, kesinlikle beğeneceksiniz!

10. Çay tarlalarına bakarak çay için.

Rize’de bir yaylada ya da çay tarlasında çay içmenin keyfi çok başkadır. Temiz havayı içinize çekerek çayınızı rahatça için. Oldukça keyifli olacak!

11. Ciha Kalesi’ni ziyaret edin.

14. yüzyılda Cenevizliler tarafından yaptırılan Ciha Kalesi’ni ziyaret ederek tarihe tanıklık edin. Gerçekten etkileyici!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu