Haber

İstanbul Havalimanı’nda 27 milyon kaçak uyuşturucu!

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) –İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla ilgili çalışmaları kapsamında yaptıkları risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda şüpheli gördükleri yabancı uyruklu 3 kişinin peşine düştü.

Şüphelilerden birinin ülkeye girişte pasaport işlemlerinde sorun yaşadığını fark eden gruplar, şahsın tedirgin bir şekilde yanındaki valizleri yanındaki kişilere teslim ettiğini gördü. Diğer iki zanlı ülkeye girmek için yolcu salonu çıkışına hareket edince gruplar müdahale etti. Röntgen taraması yapılan kişilerin valizlerinde şüpheli yoğunluklar olduğu görüldü.

Valizler açıldıktan sonra yapılan detaylı aramada çok sayıda tıbbi ilaca rastlandı.

Edinilen bilgiye göre, ele geçirilen ilaçlar incelendiğinde kanser tedavisinde kullanılan, organ yetmezliğini önlediği belirlenen, bağımlılık yapan ve kötüye kullanma olasılığı yüksek, reçetesiz temin edilemeyen farklı türde ilaçlar olduğu ve ciddi yan etkileri olanlar.

Yapılan tespitlerde, uyuşturucu maddenin 3 zanlı ile ilgili olduğu ve organize hareket ettikleri belirlendi. Yapılan nüfus sayımı sonucunda toplam 307 kutu tıbbi ilaç ele geçirilirken, kaçak yollarla yurda getirilmeye çalışılan kaçak ilaçların toplam piyasa değerinin 27 milyon TL olduğu belirlendi.

Olayla ilgili soruşturmanın Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.

cungushaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu