Haber

İddia: ‘Garsonun şifreleri çözüldü, yeni bir FETÖ operasyonu başlayacak’

DUVAR- Emniyetteki ‘FETÖcü yapı’ tartışmalarına ilişkin yeni bilgiler edinildi. 15 Temmuz’dan sonra ‘Garson’ kod adıyla itirafçı olan örgüt mensubunun sağladığı harici belleğin şifresinin çözülmesinin 180 bin personelin detaylı şekilde dosyalandığını ortaya çıkardığı iddia edildi. T24 yazarı Tolga Şardan, verilerde FETÖ’nün “C” kodu verdiği “örgüt içindeyken ayrılan ve örgütle ilişkisini kesen kişiler” bilgilerinin de yer aldığını belirtti. Listelerde 20 üst düzey güvenlik görevlisinin yer aldığı tezine dikkat çeken Şardan’ın “Garsondan yeni bilgiler ve Soylu’nun” operasyon “ifadesine ilişkin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl katıldığı bir televizyon programında ‘güvenlik teşkilatı içinde yeni bir paralel yapılanma tespit edildiğini’ duyurmuştu.

Soylu, fazla detay vermediği açıklamasında; “FETÖ’den sonra güvenlikte yeni bir sistem kurmaya çalıştılar. Kurdukları sisteme sahibiz. Tespit ettik, ortaya çıkardık’ dedi.

FETÖ yapılanmasının devletteki izlerinin tam olarak silinemediği bir dönemde İçişleri Bakanı tarih örnek aldığı yeni yapılanmayı duyurarak, ‘Güvenlikte neler oluyor?’ soruyu yöneltti.

(…)

GARSON’UN VERİLERİNDEN YENİ BİLGİLER

Polis teşkilatı bir süredir yoğun günler yaşıyor. Atama, terfi, özlük hakları gibi konular hareket sebebi değildir.

15 Temmuz’dan sonra itirafçı olan ‘Garson’ kod adıyla tanınan FETÖ mensubunun sağladığı harici bellekteki özel dosyaların açılmasıyla FETÖ’nün fabrikadaki yaklaşık 180 bin işçiye ilişkin detaylı rapor düzenlediği ortaya çıktı. Rütbesi ve konumu ne olursa olsun polis gücü.

Bu verilerle başlatılan soruşturmalarda zamanla binlerce polis memuru görevden alındı.

Bir süre önce bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. Hareketin nedeni bu.

Garson’ın teslim ettiği veri dosyaları üzerinde çalışan MİT Başkanlığı, dijital veri dosyalarındaki şifreleri kırarak yeni verileri gün yüzüne çıkardı. Yeni veriler elbette yine polislerle ilgili.

Veriler, resmi olarak karakolda FETÖ soruşturmalarını yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü’nün KOM Başkanlığı’na gönderildi.

Verileri elinde bulunduran KOM Başkanlığı’nın bugünlerde veri analiz süreçleri yürütüyor olması, listelerde yeni bilgilere sahip olduğu belirtilen isimleri doğal olarak alarma geçirdi. Çabuk, herkes listelerdeki bilgilerin peşinde. KOM Başkanlığı bilgileri gizli tutar.

20 ETKİLİ ÜST YÖNETİCİ VAR!

İddiaya göre, yeni ortaya çıkan bilgilerde halen aktif görevde bulunan bazı üst düzey polis amirlerine ilişkin bilgiler de bulunuyor. Bu bağlamda listelerde 20’ye yakın aktif üst düzey ismin yer aldığı güvenlik çevrelerinde malum durum.

Öte yandan MİT Başkanlığı tarafından incelenen verilerde, daha önce Garson’dan elde edilen bilgilerde ‘C kodu’ ile bulunan isimler hakkında daha detaylı verilere ulaşıldığı güvenlik kaynakları tarafından belirtiliyor.

FETÖ arşivinde ‘C’ olarak görünen binlerce polisin halen örgütte görev yaptığını hatırlatayım. FETÖ tarafından C kodu verilenler, resmi kayıtlarda ‘örgüt içindeyken ayrılan ve örgütle ilişiği kesilen kişiler’ olarak tanımlanıyor. Yani C kodlu çalışanın FETÖ geçmişi var.

Bu nedenle, kolluk kuvvetlerinin yeniden incelenmesi gerekecektir.

Ortada yeni listelerin devreye girmesi nedeniyle halen karakolda bulunan FETÖ’cü polisler hakkında yürütülen soruşturmalara ara verildi. Teftiş Kurulu’na bağlı görev yapan ve FETÖ dosyalarını inceleyen müfettişlere, yeni bilgilerin analizinden elde edilecek yeni bilgi ve belgelerin değerlendirilmesi için ‘beklemeleri’ talimatı verildi.

RANDEVULAR NASIL İMZALANIR?

Yeni verilerin adli ve idari soruşturmalara konu olması hiç şüphesiz yeni ve farklı bir süreci beraberinde getirecektir. Özellikle aktif olan üst düzey yöneticilere ilişkin bilgilerin ortaya çıkması, terfi ve atamalarına imza atanların isimlerini de sıkıntıya sokacak!

FETÖ’nün ‘C’ kodu verdiği işçilerin büyük çoğunluğunun halen örgütte olduğu ve bu isimlerle ilgili yeni bilgilere ulaşıldığı için her fırsatta FETÖ ile mücadele ettiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu ve Polis şefi Mehmet AktaşZor duruma düşürmesi olasıdır.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu