Haber

Hava sıcaklığının eksi 11’e düştüğü Erzurum’da her yer buz tuttu.

Hava sıcaklığının eksi 11’e düştüğü Erzurum’da her yer buz tuttu.

ERZURUM – Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 18 dereceye, gündüz sıfırın altında 11 dereceye düşerken her yer buz tuttu.

Erzurum’da dün etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Eksi 11 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı Erzurum’u dondurdu. Soğuk havanın etkili olmaya devam ettiği kentte, kentin bazı kesimlerinde don olayı yaşandı. Gece sıfırın altında 18 dereceye, gündüz sıfırın altında 11 dereceye düştüğü için otomobil, otobüs camları, cadde ve sokaklar buz tuttu. İşlerine gitmek için araçlarına gelen vatandaşlar buz gibi camları kazıdı.

Erzurum’da bu yıl beklenen kar yağışının olmadığını dile getiren vatandaş, “Erzurum’da beklenen kar yağmadı. Güneş kendini gösterse de ısıtmıyor. Hava sıcaklığı eksi 11 derece. Donuyoruz. .”

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don görülmesi bekleniyor. sabah ve akşam yerlerde.”

Hava sıcaklığı Erzurum’da 18, Erzincan’da 9, Ardahan’da 20 ve Bayburt’ta 14 olarak ölçülürken bölge genelinde sıfırın altında kaldı.

haberyenifakili.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu