Haber

Hatay’daki depremde hayatını kaybeden çocuklar anaokulunun enkazına asılan balonlarla anıldı

Türkiye, yüzyılın felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor.

11 ili etkileyen deprem sonrası çok sayıda konut ve iş yeri kullanılamaz hale geldi.

40 bin kişinin hayatını kaybettiği depremin üzerinden 14 gün geçti.

Depremin ardından geriye binlerce yürek burkan olay kaldı.

Antakya’nın Odabaşı İlçesi Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerinde bulunan bir anaokulu da Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde yıkıldı.

Balonlar asılı

Adana’da faaliyet gösteren Ogün Abi Çocuk Derneği üyeleri tarafından okulun enkazındaki demir parmaklıklara farklı renklerde balonlar asıldı.

“Birçok çocuk öldü”

Derneğin kurucu üyelerinden Emircan Turalı, depremde çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

Dernek olarak özellikle yetim ve yardıma muhtaç çocuklar için çalışmalar yürüttüklerini belirten Turalı, deprem haberini alır almaz Adana’dan afet bölgesine geldiklerini söyledi.

“Şeker veremeyen çocuklara balon asalım”

Turalı, Dernek Lideri Ogün Sever “Deprem bölgesinde ulaşılamayan, meyve suyu ve şeker verilemeyen çocuklara balon asalım.dedi.

“Keşke bu deprem olmasaydı da balonları ellerine teslim edebilseydik”

Depremde hayatını kaybeden çocuklar nedeniyle duydukları üzüntüyü anaokulunun enkazına balon asarak gösterdiklerini anlatan Turalı, şöyle devam etti:

Burada ulaşamadığımız çocuklara balon ve şeker vermek istedik. Biraz da olsa kalplerine dokunmak istedik ama dokunamadığımız için böyle bir şey yaptık. Keşke bu sarsıntı olmasaydı da ellerine balonları koysak oynasalardı. Bir nebze de olsa kalplerine dokunabilsek, onları güldürebilsek.

Turali tüm Türkiye’ye taziyelerini iletti, “Geride kalan çocuklarımıza Allah’ın izniyle ulaşmaya çalışıyoruz. Halen görevde olan 20-30 grubumuz var, şu anda dağıtımdayız. Yine ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışacağız.”dedi.

haber-osmangazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu