Haber

Gent-Medipol Başakşehir maçına doğru

Medipol Başakşehir Teknik Müdürü Emre Belözoğlu, yarın Belçika’nın Gent takımına konuk olacakları UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde son 16’da mücadele eden maçtan avantajlı bir sonuçla ayrılmak istediklerini söyledi.

Emre Belözoğlu, karşılaşmanın oynanacağı Ghelamco Arena’da düzenlediği basın toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmalarına başladı.

Belözoğlu, Gent ile maçın zor geçeceğini belirtti. “Buraya geldik. Yarın her iki taraf için de zorlu bir maç olacak. En önemli hedeflerimizden biri UEFA Avrupa Konferans Ligi. Bu raundu da geçip çeyrek finale kalmak istiyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler nedeniyle Türkiye’nin çok sancılı günlerden geçtiğini vurgulayan Emre Belözoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsan hayatının futboldan daha değerli olduğu gerçeğini kabul ediyoruz. İşimiz futbol ama bizim için kolay bir süreç değil. Sahaya, maçlara motive olmak… Ülkemiz çok acılar çekti. Ülkemizin dünyada son 100 yılın en büyük felaketini yaşadığı tahmin ediliyor.Acımız henüz çok taze.Liglere verilen orta oyun ister istemez oyunumuzu hantallaştıracaktır.Bir an önce bu durumu atlatmak istiyoruz. Mümkün.Önümüzde hedeflerimiz var.Bunu yapacak gücümüz var.Hayat devam ediyor.Devam etmesi gerekiyor.Üç kadro olarak ülke insanının yüzünü güldürmek istiyoruz.Türkiye” amaç futbol takımının skor ortalamasını yükseltmek ve skora katkı sağlamaktır. Türkiye’nin futbolda yüzünü güldürecek süreçlerin oluşması için daha fazla Türk kadronun Avrupa kupalarına katılması gerekiyor. Biz de onlardan biri olarak ülke puanına katkı sağlıyoruz.”

Kadrolarında çok önemli oyuncular olduğunu anlatan Belözoğlu, “Yarın bazılarını 90’lık, bazılarını da sonra oyuna alacağım. Yarın hepsine ihtiyacımız var. İyi hazırlanmış olduğumuzu düşünüyorum. Burada iki maç olduğunu düşünerek skorun ötesinde maça motive olduk. Buradan keyifli bir skorla ayrılmak bizi evimizde daha da güçlü kılacaktır. Unutulmaması gereken bu maç iki ayaklı bir maç. Planlarımızı buna göre yaptık. Adımızı çeyrek finale yazdırmak istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“Mesut Özil 1-2 haftalık tedavi görecek”

Emre Belözoğlu, bel rahatsızlığı nedeniyle takımdan ayrılan Mesut Özil’in durumunun sorulması üzerine, “Mesut şu anda aramızda değil. Maalesef bel rahatsızlığı var. Son zamanlarda iyi antrenman yapıyor. Ameliyattan sonra 1-2 hafta takımla çalıştı ama sonra bizimle çalıştı. Olamadı. Şimdi ortaya çıkan 1-2 haftalık bir tedavi süreci olacak. Ona da bakacağız.” yanıtladı.

Belözoğlu, yollarını ayırdıkları Junior Caiçara’nın Medipol Başakşehir’e büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Kariyeri için bir karar vermesi gerekiyordu. Tendon yaralanması olduğu için ameliyat olması gerekiyordu. Bu nedenle takımdan uzak kalacak.” 6-7 ay futbol oynadık. Önünü açmak istedik. Karşılıklı anlaşarak. Sözleşmesini fesh ettik. Bir kırgınlık yok.” terimleri kullandı.

Januzaj: “Umarım yarın galibiyetle döneriz”

Basın toplantısına katılan Medipol Başakşehir’in Belçikalı futbolcusu Adnan Januzaj, rakipleri Gent hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını belirterek, “Ama bu seviyedeki her maçın zor olacağını biliyorum. Buraya doğru bir zihniyetle geldik. İnşallah yarın kazanarak döneriz.” söz konusu.

Turuncu lacivertli takımda kendisini çok iyi karşıladığını anlatan Belçikalı futbolcu, “İlk haftalarda çok mutluyum. Beni burada ağırladılar. Uzun süredir takımda değilim. Bir an önce maçları bekliyorum. Burada vakit geçirmek istiyorum. Başakşehir’i tercih etmemdeki en büyük sebep teknik direktörümüz. O yüzden buraya geldim. Burada oyunlarda yeterince oynamak istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmak ve takımıma yardımcı olmak istiyorum.” dedi.

Adnan Januzaj, kariyerinde üst liglerde oynadığını söyledi. Spor Toto Süper Lig’in de etkileyici olduğunu ifade ederek, “Burada futbol kolay değil. Futbol dünyanın hiçbir yerinde kolay değil. Burada üst düzey bir seviye var. Takımıma en iyi şekilde yardımcı olmak istiyorum.” görüş bildirdi.

haberbeylikova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu