Haber

Eski İsrail Başbakanı Lapid, Filistin’in Huwwara kasabasındaki saldırıyı “Yahudi terörü” olarak nitelendirdi.

Eski İsrail Başbakanı ve yeni muhalefet lideri Yair Lapid, dün gece İsrail güçlerini savunmak için Yahudi yerleşimciler tarafından işgal altındaki Batı Şeria’nın Huwwara kasabasına düzenlenen saldırı için “Yahudi terörü” terimini kullandı.

Yesh Atid (Gelecek) Partisi Genel Başkanı Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yahudi teröristler tarafından Huwwara’da bir şiddet daha. Bu kişiler bizi temsil etmiyorlar, bizden değiller. (Aşırı sağcı bakanlar) ) Smotrich ve Ben-Gvir’in milisleri “Onlar gerçek anarşistler. Tutuklanıp yargılanmaları gerekir.” ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, hükümetin yargının yetkilerini kısıtlayan yasasını protesto eden İsrailli göstericileri tanımlamak için “anarşist” terimini kullandı.

İsrail güçlerinin koruması altındaki bir grup Yahudi yerleşimci dün Nablus’un Huwwara kasabasında bazı Filistinlilerin konutlarına saldırdı, atılan göz yaşartıcı gazdan 1 Filistinli yaralandı, 5 Filistinli etkilendi.

Filistinlilerin konutlarına saldıran ve araçları taşlayan Yahudi yerleşimciler ile bu duruma tepki gösteren Filistinliler arasında çıkan olaylara İsrail güçleri lastik kaplı mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Huwwara’da yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik toplu intikam saldırıları

İsrail güçlerinin 22 Şubat’ta işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus’a çok sayıda noktadan düzenlediği baskın, bölgedeki gerilimi yeniden tırmandırdı.

Nablus’un tarihi Eski Kent bölgesinde bir evin etrafını saran İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermilerle müdahale ederek 1 çocuk ve 2 yaşlı 11 Filistinliyi öldürdü, 6’sı ağır olmak üzere 100’den fazla Filistinliyi yaraladı.

Nablus’taki kanlı baskının ardından 26 Şubat’ta Huwara kasabasında düzenlenen silahlı saldırıda 2 Yahudi yerleşimci öldürüldü.

Olayın ardından yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail ordusunun gözetiminde Huwwara’ya baskın düzenledi ve Filistinlilere karşı “toplu intikam” saldırıları düzenledi.

Yerleşimciler kasabada onlarca konut, iş yeri ve aracı ateşe vermiş, bazı Filistinlileri linç ederek yaralamış, bir Filistinliyi öldürmüştü.

Lapid, 26 Şubat’ta Huwwara’daki Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını da “terörizm” olarak nitelendirdi.

Saldırılar uluslararası kamuoyunun yanı sıra İsrail’in bazı kesimlerinden de büyük tepki alırken, bir grup İsrailli avukat, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve bazı sağcı milletvekilleri hakkında “savaş suçlarını teşvik ettikleri” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. saldırılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu