Teknoloji

Çernobil radyasyonu zarar vermeye devam ediyor: Yeni kurban Rus askerleri

Birden fazla medya kuruluşuna göre, Çernobil Hariç Tutma Bölgesinde saldırı pozisyonları oluşturan Rus askerleri radyasyon nedeniyle hastalandı.

Independent’a göre, bölgeyi terk eden kamyonlar dolusu askerin Ukrayna işgalinin başlarında yoğun şekilde ışınlanmış bölgelere girdikten sonra hastalığa yakalandığından şüpheleniliyordu ve o zamandan beri diplomatlar bunu doğruladı.

Çernobil Nükleer Santrali’nin 4. reaktörü 26 Nisan 1986’da erimeye başladı ve bunun sonucunda ışınlanmış malzemeyi atmosfere ve Avrupa’ya yayan feci bir patlama meydana geldi. Yakın çevre ışınlanmış tozla kaplandıktan sonra, halkın sürekli maruz kalmasını önlemek için 2.600 kilometrekarelik devasa bir dışlama bölgesi oluşturuldu. Bölge, askeri korumalar tarafından yakından izlendi, ancak inandırıcı düzeyde radyasyon nedeniyle, uzun kollu giydikleri, toprağı rahatsız etmedikleri ve “kızıl ormandan” kaçındıkları sürece turistler tarafından ziyaret edilebiliyordu.

Ancak bölgeyi Ukrayna’ya giriş noktası olarak kullanan Rus askerleri bu değerli güvenlik kurallarına uymadı..

Konumlarını güvence altına almak için, felaketin ardından büyük miktarda serpintiyi emen ormanlık alanların örtüsüne hendekler kazmaya başladıkları bildirildi. Bölgedeki zemini ve bitki örtüsünü bozmak, tehlikeli dozlarda radyasyon elde etmenin etkili bir yolu olarak görülüyor ve askerlerin yaklaşık beş hafta boyunca orada kamp kurduğu bildiriliyor. Kanalda yayın balığı avladıkları da söyleniyor.

Times’ın haberine göre, bölgeyi boşaltmayı reddeden yerel Ukraynalılar askerleri davranışlarının tehlikeleri konusunda uyardı, ancak askerler ısrar etti. Bildirildiğine göre riskleri biliyorlardı, ancak bir sakine göre, ” onlar kalın kafalıydı“Ve riskleri görmezden geldiler.

Ruslar 24 Şubat 2022’de bölgeye girdi ve Ukrayna birliklerinin bölgeyi güvence altına almak için başarılı bir karşı saldırı başlattığı 1 Nisan 2022’ye kadar bu durumda kaldı.

Diplomatlar, askerlerin sonuç olarak hastalandığını doğruladı. . Yerel halk, askerleri uyardıklarını belirtse de, hepsinin riskleri bilip bilmediği belli değil. Liderliğin riskleri bildiğinden neredeyse emin olabiliriz, ancak birçok Rus’a okullarda bu felaket öğretilmiyor ve birçoğu ormanın yarattığı tehlikelerin farkında olmayabilir.

  • Çernobil köpeklerinin dünyadaki diğer köpeklerden farkı nedir?

otlukbelihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu