Ekonomi

Brent Petrol Yükseldi: Varil Fiyatı 85,19 Dolara Yükseldi

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 85,19 dolardan işlem görüyor.

Dün günü 85,14 dolardan tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09,24’te kapanışa göre yüzde 0,06 artışla 85,19 dolar oldu. Batı Teksas tipi (WTI) ham petrolün varili 81,66 dolardan alıcı buldu.

Fiyatların kısmi yükselişinde Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol üretimini kısma kararları sonrasında piyasalarda zemin kazanan arz endişeleri etkili oldu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın dün Enerji Bakanlığı kaynaklarından alıntı yaptığı haberine göre Suudi Arabistan, Temmuz’da başlayıp Ağustos’ta uzatılan günlük 1 milyon varillik kesinti süresini 1 ayı kapsayacak şekilde uzattı. eylül.

Söz konusu kararla birlikte, Eylül ayında ülkenin toplam günlük üretiminin 9 milyon varile gerileyeceği, Eylül ayından sonra da kesintiye artırılarak devam edilebileceği belirtildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da aynı gün, ülkesinin petrol ihracatını kısmaya isteyerek devam edeceğini ve buna bağlı olarak Eylül ayında petrol arzında günde 300 bin varil kesinti yapılacağını duyurdu.

Rusya ayrıca Ağustos ayında petrol ihracatını günde 500.000 varil azalttı.

Bugünkü OPEC+ kümesi toplantısı öncesi üretim kesintisi açıklamalarının ardından piyasalar, Ortak Bakanlar İzleme Komitesi toplantısına odaklanırken, üye ülkelerin toplam üretim planlarında herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Grup, geçtiğimiz yıl Ekim ayında üretimi günlük 2 milyon varil azaltacağını açıklamış ve Mayıs ayının prestijiyle günlük yaklaşık 1,6 milyon varil ek kesinti yapma kararı almıştı.

Öte yandan, dünya genelinde açıklanan makroekonomik verilerden gelen karışık sinyaller ve merkez bankalarının para politikalarına ilişkin soru işaretlerinin devam etmesi piyasalardaki talep kaygılarını güçlendirerek fiyat artışlarını sınırlıyor.

Teknik olarak Brent petrolün 85.47$-85.99$ aralığının direnç, 84.95$-84.43$ aralığının ise takviye bölgesi olarak görülebileceği belirtiliyor.

golhisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu