Haber

Boğaz’da direnişin 759. günü

2 Ocak 2021’de Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektörlüğe atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu’nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Direnişin 759. gününde Boğaziçi’li akademisyenler rektörlük binasına sırt çevirerek Bulu’nun ardından rektör olarak atanan Naci İnci’yi protesto etti.

Direnişin 109. haftasında yayınlanan bilgi notunda şu sözler yer aldı:

“Bugün 1 Şubat 2023 Çarşamba. Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin ikinci yılı tamamlandı, 109. haftası devam ediyor. Bugün direnişin 759. günü.

Naci İnci’nin şeffaf olmayan bir şekilde, ilgili kurulların herhangi bir muhatabı olmaksızın, kurumun iradesi hiçe sayılarak Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanması 30 Temmuz 2021’in beşyüzyirmidördüncü gününde açıklandı. yarı zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı süre ortasında herhangi bir ilişki olmaksızın görevden almaktan kırk üçüncü, aleyhine açılan davada idare mahkemesinin bu işlemi hukuka aykırı bularak iptal etmesinden doksan üçüncü ve tam zamanlı öğretim üyesi Can Candan İkinci olarak Batı Dilleri ve Edebiyatları Öğretim Üyesi. Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı tam zamanlı öğretim üyesi Tolga Sütlü’nün mesnetsiz ilişkiler nedeniyle başladığı sürenin ardından görevden ilk kez ihraç edilmesinin yüz yedinci günüdür. .

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de saat 12:15’te #Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz diyerek 516. kez rektörlük binasına döndü.

Akademisyenler nöbet boyunca ‘Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite’, ‘Kabul etmiyoruz’, ‘Pes etmiyoruz’ yazılı pankartlar ve Tolga Sütlü’nün #Pes Etmiyoruz yazılı fotoğrafını taşıdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu