Ekonomi

Boeing’in hisse senedi fiyatı, olası 737 MAX teslimat gecikmelerine ilişkin uyarının ardından düştü

Boeing (BA) hisseleri, uçak üreticisinin teslimatı bekleyen yaklaşık 50 737 MAX uçağının daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyduğunu bildirmesinin ardından Pazartesi günü piyasa açılışından önce %2 oranında değer kaybetti.

Yakın gelecekte teslimatlarda gecikme yaşanabilir çünkü modülü tedarik eden şirket Spirit AeroSystems, gövdenin bazı kısımlarında doğru şekilde delinmemiş iki delik buldu.

Boeing, bakanlıktan kaynakların bazı uçaklarda pencere çerçevesi alanında açılan delikler arasındaki boşlukta bir sorun olduğunu belirtmesinin ardından Reuters’in konuyu sorması üzerine sorunu doğruladı.

Boeing, 5 Ocak’ta 737 MAX 9’daki kapı contasının düzgün çalışmadığı bir olaydan sonra düzenleyiciler ve havayolları tarafından yakından izleniyor olsa da şirket, bunun uçağın ve şu anda hizmette olan 737’lerin güvenliğini etkilemediğini söyledi. uçmaya devam edebilir.

“Geçen Perşembe, tedarikçilerimizden biri bize 737 uçak gövdesinin bazı kısımlarında sorun olduğunu bildirdi. Boeing Ticari Uçaklar CEO’su Stan Deal, 737 uçak gövdesinin tek sağlayıcısı olan Spirit ile ilgili olarak çalışanlara bir mesaj göndererek üstlerini iki delikler kesin standartlarımızı karşılamayabilir.” “Sağlayıcıdaki bir çalışana şükranlarımı sunmak isterim” dedi.

Deal, “Bu sorun uçuş için acil bir risk oluşturmasa ve 737’lerin tümü hala güvenli bir şekilde uçsa da, henüz teslim edilmemiş yaklaşık 50 uçak üzerinde ek çalışma yapmamız gerekeceğini düşünüyoruz” dedi.

Spirit temsilcisi Joe Buccino, Reuters’e, standart tasarımdan sapmanın, ayrıntılı kalite kontrol süreçleri sırasında bir çalışan tarafından tespit edildiğini söyledi.

Deal ayrıca Boeing’in bu hafta birkaç gününü Seattle yakınlarındaki Renton 737 üretim tesisinde yanlış hizalanmış deliklerle ilgili sorun üzerinde çalışmak ve diğer bekleyen işleri tamamlamak için geçirmeyi planladığını da belirtti. Bu günler işçinin normal işlerine ara vererek bu sorunlara odaklanmasına olanak tanıyacak ancak üretimi tamamen durdurmak zorunda kalmayacak.

Bu ekstra çabalar için gereken toplam süre muhtemelen yakında bilinecek.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından kontrol edilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu