Ekonomi

Bakan Nabati: Cumhuriyet tarihinin en yüksek vergi denetimini gerçekleştirdik

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, göreve geldiklerinde belirledikleri 1 milyon mükellefi geçen yıl tamamladıkları vergi inceleme ve kontrol sayısının 3 katını aşarak kontrol etme hedefine ulaştıklarını belirterek, Cumhuriyet tarihinin bir yılda en yüksek kontrolü.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vergi kaçakçılığının önlenmesi ve ekonomik büyümenin desteklenmesi amacıyla yoğunlaştırdıkları vergi denetim ve kontrolleri ile Cumhuriyet tarihinin bir yılda en yüksek sayıda denetimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yaptıkları vergi inceleme ve kontrollerinde cezai yaptırım uygulamamayı, yol göstererek vergilendirmeye istekli uyumu artırmayı, vergi kayıp ve kaçakçılığını önleyerek daha adil bir vergi sistemi oluşturmayı ve her vatandaşın hakkını korumayı hedeflediklerini belirten Nebati, mükelleflerin haklarını dikkate alarak şunları söyledi:

“Görevimize geldiğimizde belirlediğimiz 1 milyon mükellefi, geçen yıl tamamladığımız vergi inceleme ve kontrol sayısının 3 katını aşan bir prestij ile kontrol etme hedefine ulaştık. yapılan vergi inceleme ve kontrollerinde bir milyon hedefine, vergi müfettişleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde yürütülen tüm çalışmalara, “Arkadaşlarıma özverili ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kayıt dışı ekonomi, piyasa bozucu faaliyetler ve vergi kaçakçılığı ile mücadele için vergi inceleme ve kontrolleri ile her zaman olduğu gibi sahada olmaya ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” (EKONOMİ HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu