Teknoloji

Bakan Kacır: İstanbul’u teknoloji üssü yapacağız

Hamide HANGÜL

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı Haziran ayı meclis toplantısında ağırladı. Yeni kabine döneminde İSO’nun ilk meclis toplantısına katıldığını söyleyerek konuşmasına başlayan Bakan Kacır, teknoloji atılımına vurgu yaptı.

Bu noktada İstanbul’da yüksek teknolojinin payının mutlaka artırılması gerektiğine işaret eden Bakan Kacır, “İstanbul’u katma değeri yüksek yatırımlarla buluşturmak zorundayız. Ana yönümüz yenilikçi sermaye ortaklığı yöntemleriyle teknoloji girişimlerini İstanbul’da büyütmek olmalı” dedi.

Teknoloji odaklı sanayi atağına ağırlık vereceklerine işaret eden Bakan Kacır, “Projeler hayata geçtiğinde yılda 7,1 milyar dolar olan cari açığı kapatmış olacağız” dedi. Türkiye’nin ihracatının 254 milyar dolar olduğuna ve bunun yüzde 95’inin 240 milyar dolarlık imalat sanayinden geldiğine işaret eden Bakan Kacır, “Dünya ticaretinde aklı ve alın teriyle Türkiye’nin üstüne bir Türkiye daha koyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin güneş paneli, demir-çelik, beyaz eşya, düzcam ve çimento üretiminde Avrupa’da, askeri insansız hava araçları üretiminde dünyada birinci sırada yer aldığını kaydeden Kacır, “Bu bizim olacak. ana politikası bunun bir taç ile devam etmesidir.

Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bunun yolunun da Türkiye’yi kritik sektörlerde bağımsız kılmaktan, katma değerli üretimi yaygınlaştırmaktan ve nitelikli istihdam politikalarını hayata geçirmekten geçtiğini düşünüyoruz. Teknolojideki paradigma değişikliklerine odaklanmalıyız” dedi.

Milli teknoloji atılımıyla ilk 10 ekonomiden biri olacağız

Sanayi sektörünün ülke kalkınmasının lokomotifi olduğunu belirten Bakan Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle yüksek teknolojili üretimimiz, sektör genel ortalamasının üzerinde büyüyor. Yüksek teknoloji ihracatımızın bu yıl 10 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz. Paradigma değişikliği, teknolojide hedeflerimize ulaşmamızın kuralıdır. Milli Teknoloji Atılımı ile ülkemizin dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmasını istiyoruz.

Bunun için akıllı ulaşımdan uzaya, enerjiden sağlığa adımlarımız sıklaşacak. Örneğin Togg, yeni nesil endüstriyel siyasetin vücut bulmuş hali oldu. Bu nedenle gelecekte 5G Haberleşme, Batarya, Güneş Enerjisi, Rüzgar Türbinleri, Yüksek Hızlı Tren, Uçan Akıllı Mobilite, Biyoteknolojik İlaçlar, Akıllı Tıbbi Cihazlar, Endüstriyel Robotlar, Yeni Nesil Uydu İşletmesi, Teknolojik Gıda İşletmesi ve Finansal Teknolojiler, En az 12 Toggs tanıtabiliriz.”

İstanbul Sanayi Odası Togg alacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirilen İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nde Togg otomobil alımı kararı alındı. İstanbul Sanayi Odası’na 1 adet Togg marka otomobil alınması ve bütçenin rezervden karşılanması teklifi meclis üyelerinin çoğunluğu tarafından kabul edilirken, karar sanayicilerin alkışlarıyla karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu