Haber

Avrupa Birliği Kahramanmaraş’ta deprem sonrası çalışmaları değerlendirdi

Kahramanmaraş’ta, Büyükelçi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen ve Çevre Bakan Yardımcısı’nın katılımıyla Avrupa Birliği’nin deprem sonrası yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kentleşme ve İklim Değişikliği Refik Tuzcuoğlu. .

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programda, ‘Yüzyılın Felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi sonrasında Avrupa Birliği’nin Kahramanmaraş’ta yaptığı yatırımlar ele alındı.

Büyükelçi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut ve Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Avrupa Birliği’nin deprem bölgelerine yatırımlarının devam edeceğini vurguladı.

“Deprem bölgelerinin inşası için büyük çaba sarf edildi”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Kahramanmaraş depreminin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Depremin ilk anından bu yana bölgede inanılmaz bir çalışma yapıldı. Hem Cumhurbaşkanımız, hem bakanlarımız, hem bakanlar düzeyinde. Depremin ilk anından bu yana büyük bir seferberlik yaptık ve bu bölgenin yaralarını sardık.” “Sorunların giderilmesi ve giderilmesi için çalışmalar başladı. Deprem bölgelerinin yeniden inşası ve canlandırılması için bugüne kadar büyük çaba sarf edildi. Depremin ilk anından itibaren ülkemize dünyanın her yerinden yardımlar ulaştırıldı. Bu açıdan tüm ülkelere minnettar olduğumu belirtmek isterim” dedi.

“Buradaki desteğimiz devam edecek”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, şunları söyledi: “Avrupa Yatırım Bankası, projeleri desteklemek için 400 milyon avroluk bir kredi kaynağı ayırıyor. Bunlar, başta atık su ve kanalizasyon olmak üzere hayati ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacak. Belediyelerin su ve kanalizasyon altyapılarının desteklenmesi ve güçlendirilmesi, “Depremden önce de bölgedeki illerde bu konularda farklı projeler sürdürüyorduk. Bu alanları Avrupa Birliği kaynaklarıyla desteklemeye devam edeceğiz. Bu toplantının ardından bu projelerden birini ziyaret etme fırsatımız olacak. Buradaki desteğimizin devam edeceğini belirtmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

“Önemli olan bölgeye olan ilginin ve ilginin azalmaması.”

Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Avrupa başkentlerinin deprem bölgelerine olan ilgisinin kaybolmaması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Son derece değerli toplantının Türk makamları tarafından değer gördüğünü düşünüyorum. misyonumuz ve buradaki çalışmalarımız verimli olacak, verimli sonuçlara yol açacaktır. Değerli olan bölgedir.” “Amacımız depremin ilk yılında ziyaret ederek Avrupa başkentlerinde bölgeye olan ilginin ve ilginin kaybolmamasını sağlamaktı. Bu sayede programımızı hayata geçireceğiz” dedi.

“10 bin konut ayın 1’inde teslim edilecek”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Göngör, şunları kaydetti: “35 bin ağır hasarlı binanın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları yüzde 85’i aştı. Özellikle deprem kuşağı olan şehirlerde bu konuda çok ileride olduğumuzu söyleyebilirim. Şehrimiz Çevre Bakanlığımızın destekleriyle destekleniyor.” Tüm yerleşim yerlerimizde etüt çalışmalarını tamamladık. Ayın 1’inde 10 bin konut teslim edilecek, artık her ay rutin olarak tamamlanan konutların teslimi yapılacak. İki değerli kurumumuz var; Emlak Konut ve TOKİ. İkisi de başka alanlarda çalışıyor. devam ediyor.” – KAHRAMANMARAŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu